2012. április 20., péntek

Avon Sun Magic Tan önbarnító - Vélemény

Sziasztok!

Az előző haul posztomban mutattam meg, hogy megérkezett az Avonos önbarnító, amit rendeltem. Róla fogok ma véleményt írni.



Azért döntöttem az önbarnítás mellett, mert nagyon tetszik a szép, barna bőr, mindig arról álmodtam. Megelégeltem azonban, hogy a szolárium által nyújtott barnaság elég sok alkalom után látszik meg és nem túl pénztárcabarát, ha a minimum heti 2 alkalmat betartom ( különben teljesen felesleges ).

A fenti indokok miatt önbarnítóra váltottam, és megrendeltem az Avonból.

Utánaolvasgattam, hogyan is kell szakszerűen alkalmazni.
Első lépésként zuhanyzás közben leradíroztam a bőrömet, majd testápolóval bekentem az egész testemet. Miután beszívódott, elővettem az önbarnítót és a lábamtól kezdve egészen a nyakamig bekentem magam. Mivel hallottam hideget-meleget, az előírt "vastagon kenje be magát" procedúrát kicsit átalakítottam, és csak vékony rétegben vittem fel. Hatóidőnek 20-25 percet írt, addig meztelenül kellett járkálnom a házban, hiszen nem akartam, hogy a ruháim foltosak legyenek.

Miután letelt az előírt idő, eléggé alpári módon a fél szomszédság tudtára adtam, hogy " EZ AZ ÖNBARNÍTÓ MÁRPEDIG SZ*RT SEM ÉR!!! FELESLEGES PÉNZKIDOBÁS VOLT!" A kezdeti hangulatom után a nővérem felvilágosított, hogy ne várjak egyből csodát, pár óra múlva fog látszani az eredmény. Megnyugodtam! :D

A nap végére nagyon szép, barna bőröm lett! Néhol foltos lettem, hisz nem tudtam, hogyan is kell tökéletesen felvinni a testemre, még ki kell tapasztalnom. Biztosan újra fogom vásárolni a terméket, ha elfogy, mivel nekem nagyon bevált, pénztárcabarát (1030 HUF) és tartós, gyors barnaságot nyújt.

Pár tipp:

  • Mielőtt nekilátsz az önbarnításnak, radírozd le a bőröd!
  • Használj testápolót, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön majd fel az önbarnító!
  • Ügyelj az előírt mennyiségre!
  • Fontos, hogy mindenhová ugyanannyit használj!
  • Ne körkörös mozdulatokkal, hanem fel-le haladva vidd fel a krémet, így elkerülheted, hogy az egyik helyre több jusson, mint a másikra!
  • A  procedúra után moss szappannal kezet!
  • A hatóidő leteltéig ne öltözz fel!

Remélem, hogy tudtam segíteni, ötleteket adni ezzel a bejegyzéssel!

Ti használtok valamilyen önbarnítót? Milyet?

11 megjegyzés:

  1. Én régebben szinte az összes önbarnítót kipróbáltam ami csak a piacon volt, de mindtől foltos lettem, főleg a nyakamon meg a csuklóimon, pedig egyenletesen oszlattam el :( Én személyszerint soha többet nem szeretnék próbálkozni vele, ráadásul ez nem a bőr mélyebb rétegeiben hat hanem csak a felsőket szinezni elég hamar ki is kopik, de örülök, ha neked bevált.. Legközelebb dobhatnál be before-after képeket is :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, tényleg az a baj vele, hogy nem túl tartós, bár nekem 1 hét elteltével is látszik a barna szín. Ezt a fajta önbarnítót is próbáltad már? Sajnálom, hogy neked nem vált be egyik sem :(.
    Igen, elég nagy butaság volt tőlem, hogy nem csináltam előtte-utána képet :D Legközelebb csinálok ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Avonosat már próbáltam, de szerintem az ennek az elődje volt, gimis elsős koromban volt az önbarnítós mániám, az meg már 6éve, kimondani is rossz milyen öreg vagyok :DDD

      Törlés
    2. Óó miről beszélsz ?:D Te öreg ?:D Butaság :D:D:D

      Törlés
  3. Én a Dove önbarnítóját használom :$ és végre barna vagyok hetek óta :D én esténkét használom, jó mert gyorsan felszívódik , így nem kell sokáig pucérkodnom :D Úgy szoktam hogy 3 napon keresztül esténkét használom, és utána nem úgy 3 napig, azután megint kenem magam, ami nem annyira tetszik, hogy tartósabbra gondoltam :( , jó most se vagyok fehér, mint előtte voltam, de azt hittem, hogy egy hétig legalább nem kell használnom. A tiéd mennyire tartós?

    VálaszTörlés
  4. Én még nem próbáltam a Dove-osok közül egyiket sem :). Elég tartós az enyém, körülbelül egy hete kentem be magam, és még mindig látszik :)))

    VálaszTörlés
  5. hogy vigyem fel ugy hogy sehol ne legyek foltos es a kezem se legyen narancssarga ?
    sikerult mar egyszer-ketszer jol de valahol mindig maradt folt :/
    segitsetek ! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. keverd ki a tenyereden sima testápolóval és úgy vidd fel a bőrödre !

      Törlés
    2. keverd ki a tenyereden sima testápolóval és úgy vidd fel a bőrödre !

      Törlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés