2012. január 27., péntek

Az első Oriflame rendelésem - szemhéjpúder tesztek

Az az igazság, hogy bár régóta ismerem ezt a márkát, most szántam rá először magam, hogy rendeljek valamit a katalógusból. Hallottam hideget-meleget egyaránt, de belevágtam. Nem vásároltam nagy tételben, csupán két szemhéjpúderrel lettem gazdagabb.
Amikor a katalógusban a sminkes oldalakhoz lapoztam, eléggé meglepődtem az árakon. Drágának találom őket. ( Az Avon, ha nem is sokkal, de olcsóbb és nagyon szeretem a termékeit, nekem abszolút beváltak. )
Megakadt a szemem a Pure Colour Mono szemhéjárnyalókon. Az áruk is kedvező volt, 999 forint helyett, 499 forintba kerültek. Meg is rendeltem kettőt, egy szép zöld árnyalatút, és egy feketét.
Nagy reményeket fűztem hozzájuk, reméltem, hogyha az eredeti áruk 1000 forint, tudnak is valamit.
Pozitívumokat és negatívumokat egyaránt fel tudok sorolni.
Az első negatívum a várakozási idő volt. Jó, ez nyilván nem az Oriflame hibája, hanem a tanácsadónőé, de több, mint 3 hetet, sőt, lehet egy hónapot is vártam a rendelésemre.
A második negatívum, amit el tudnék mondani, az a szemhéjpúder mérete. Mikor elém rakták, hogy ezeket rendeltem, kicsit meglepődtem. Elég illúzióromboló volt a látvány. A katalógusban masszív, nagy méretű szemhéjpúdereknek néztek ki, ehelyett kaptam két pici, viszonylag gyenge "csomagolású" sminket.
Ezen túllépve megfordítottam őket, és nem láttam rajtuk fantázianevet, holott az újságban az is fel volt tüntetve. Később, mikor kicsit jobban megfigyeltem őket, betűket kihagyva ugyan, de megtaláltam a neveket.
Oké, ezeket is átléptem. Rátértem a színükre. Újabb csalódásként ért a zöld szemhéjpúder színe. Annyira sötét, hogy szinte feketének hat, de a színe nagyon erős. A fekete szemhéjpúderrel viszont nincs bajom, ( azt leszámítva, hogy a katalógusban csillogónak volt feltüntetve, de örültem, hogy végül mattot kaptam ), nagyon pigmentált.
Swatchokkal szeretném érzékeltetni a színeket, bár nem úgy néznek ki képeken, mint élőben.



Az "ASPHAL" valójában "Asphalt Black"; és a "SPARKL" pedig "Sparkling Forest".

És a swatchok:

Összességében tehát nem beszélhetünk rossz termékekről, a swatchok szerintem elég meggyőzőek, viszont a többi színt nem biztos, hogy kipróbálnám.
Hamarosan készítek velük sminket :)






4 megjegyzés:

  1. a zöldet én is megvettem meg a kéket és egy halvány színt is majd csinálok róla posztot én is:)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, hogy kipróbáltad-e már őket élesben, szemen, én egyáltalán nem birom az Oriflames szemrevaló termékeket, egyszerűen csípi a szememet, szinte kivétel nélkül, elég sokat próbáltam. Nem vagyok egyedül, elég sok ismerősöm van még ezen a véleményem, épp érdekel, te hogy birod, remélem azért pozitív lesz az eredmény, ha már ennyit csalódtál bennük.. :)

    VálaszTörlés
  3. Krisz ,én már próbáltam de nem tapasztaltam irritációt :O:( de lehet probálgatom még és később jön ki:Sajaj

    VálaszTörlés
  4. Én is kipróbáltam már mindkettőt, de én sem tapasztaltam irritációt. Barbi, kíváncsi vagyok a te bejegyzésedre is róluk! :) És köszönöm Krisz, hogy leírtad a tapasztalataidat:) Hozom is nemsokára a bejegyzést a sminkkel :D

    VálaszTörlés