2012. február 29., szerda

Tavaszváró outfitek

Annyira várom már a jó időt! Pár napja legalább jelét adta az időjárás, hogy végre már nem sok van a télből; kisütött a napocska, gyönyörűséges idő volt! A hangulatom is megjavul, és jó kedvre derültem.
Örülnék, ha most már így is maradna !! :)
Összeállítottam pár tavaszváró outfitet. Fájdítom a szíveeem :D:D





2012. február 27., hétfő

Mindent az orrpiercingekről!

Tavaly nyáron (pontosan július 21-én) csináltattam meg életem első piercingjét.
Nagyon régóta vágytam rá, hogy legyen; főleg azért, mert nem voltam megelégedve az orrommal, túl nagynak tartottam, és ettől vártam, hogy majd elfogadom. Így is lett. Ezt a következtetést abból vontam le, hogy el fogom fogadni így, mert a füleimmel is ugyan ez volt pepitában. Utáltam őket, volt, hogy összesen 9 fülbevalóm volt, mindet itthon csináltam, persze steril eszközökkel. És tádámm, elfogadtam őket :).
Szóval így határoztam el, hogy nekem márpedig kell orrpiercing. Bátor voltam -bár először úgy terveztem, hogy szalonban csináltatom- és magamnak akartam szúrni ezt is, gondoltam ugyanaz, mint a fülbevaló.
Eddig minden szép és jó volt, megvettem a tűt, megrendeltem a piercinget, és neki láttam. Minden simán ment, már a tű is benne volt az orromban, amikor gondolkoztam, hogy hoppá, a piercing vastagabb, mint a tű. Akció lefújva! :D
Továbbra is tartottam magam ahhoz, hogy nem megyek szalonba ( tudom, elég buta voltam, és makacs ), ezért az egyik ismerősöm csinálta meg nekem. Ez sem ment akadálymentesen, körülbelül 1,5 órán át "szenvedtünk" vele, bár igazából nem fájt. Nagyon örültem amikor kész lett, és azóta is imádom! :)
Aki orrpiercinget akar csináltatni, azt ajánlom, hogy menjen el szalonba, ott 3 perc alatt fájdalommentesen elkészítik! :) ( Az ára változó, vidéken már 3500 Ft-ért is megcsinálják a szúrást piercinggel együtt )

A "kisebb" bevezetőm után rátérnék komolyabban a témára, és el szeretném mondani, hogy mi hogyan zajlik, etc.

Ha már elkészült a piercinged, fontos, hogy megfelelően ápold, amíg gyógyul. A gyógyulási idő kb. 2-3 hét, de személyenként változó lehet.
Naponta 2 alkalommal, reggel és este fertőtleníteni kell, én ehhez octenisept spray-t alkalmaztam, ami így néz ki:

Az ára 1600 Ft körül van, de nem kell belőle sokat használni, és tényleg hatásos. 7 hónapja megvan, és még mindig van benne.
Én nem használtam, viszont elvileg nagyon beválik erre a célra a Betadine krém és a Tetran kenőcs is.
Fontos, hogy tisztán tartsuk, viszont ügyelni kell rá, hogy a friss szúrást ne érje víz, tusfürdő, púder, esetleg alapozó.
A gyógyulási idő alatt nem szabad kivenni az ékszert, mert könnyen összehúzódhat a nyílás, és csak hatalmas fájdalom árán lehet visszatenni.

Több fajta piercing is létezik, én már mindegyikez kipróbáltam, így tudok véleményt mondani.
Most bogyós végű pc van az orromba. Legelőször is ilyen volt, amikor szúrták, de az nem volt megfelelő, mert a végén a bogyó nagyon pici volt, így mindig kicsúszott a helyéről, és ügyelnem kellett rá, hogy mindig visszatoljam. Ebből is adódott, hogy nagyon sokszor kirántottam, egyszer el is hagytam ( kb. a 3. nap környékén, pech :D )
Így néz ki :


Amit másodjára próbáltam, az az L alakú volt. 
Ezt a fajtát szerettem a legjobban, nem kellett aggódnom, hogy mikor esik ki. Három negatívumot tudok felhozni. Az egyik a piercing berakása, nem tudom, lehet én vagyok béna, de nekem nagyon sokáig tartott belerakni és fájt is :D. A másik a piercing kivétele. A harmadik pedig az, amikor elfordul a piercing szára,zavaró lehet, és "beképzelhetjük", hogy kilóg az orrunkból.:D
Így néz ki:



"Kipróbáltam" a spirál, másképpen csavaros orrpiercinget is. Azért tettem idézőjelbe, mert ugyan megrendeltem, és itt porosodik a polcomon, még sosem sikerült beleraknom az orromba, egyszerűen nem sikerül. A funkciója ugyanaz, mint az L alakúnak, biztos, hogy nem fog kiesni az orrból.
Így néz ki:


Én ezt a 3 fajtát próbáltam, és hirtelen nem is jut eszembe, hogy lenne más fajta is. Hallottam egy lányról, aki az orrába monroe piercinget rakott. Elég nagy hülyeségnek tartom. Nagyon veszélyes, ugyanis ha lecsavarodik a vége felszippantja és kész is a baj.

Szóvá kell tennem az esetleges gyulladásokat.
Az első napokban normális, ha begyullad; viszont ha ez az állapot nem változik, érdemes elgondolkodni az okán.
Vannak olyan emberek, akiknek a szervezetük nem bírja a különböző ékszereket, ezért "kilöki".
Ilyenkor érdemes kicserélni a pc-t. Általában a szilikonos piercinget minden szervezet elfogadja. Ha mégsem, ki kell venni az ékszert az orrunkból.

A vadhús nagyon sok embernek megkeseríti az életét, köztük az enyémet is. Mára már nem, viszont az első hónapokban nagyon sokszor kijött, és féltem, ez már így marad; de ahogy utánaolvasgattam "kinövi" és egyszer csak nem fog többé megjelenni :D.
A kezelése nem bonyolult. Sokszor elég, ha kamillateával ápolgatjuk naponta több alkalommal; ha nem javul az állapota, érdemes beszerezni a gyógyszertárból alkoholt és hidrogén peroxidot.

Most hirtelen ennyit tudtam leírni, de ha még valami eszembe jut róla, kiegészítem :DD
Remélem tudtam valamennyire segíteni, és nem volt hülyeség ez a bejegyzés :)
További szép napot! (K)



2012. február 26., vasárnap

Ebay - Segítség!

Lenne egy hatalmas kérésem!
Lenne olyan közöttetek, aki tudna nekem ecsetkészletet rendelni ebay-ről?
Sajnos és nem értek hozzá kicsit sem, ezért szeretném a Ti segítségeteket kérni. A részleteket természetesen megbeszélnénk privátba.
Hatalmas segítség lenne; előre is köszönöm :) !

2012. február 25., szombat

Oriflame Beauty Wonder Balm Ajakápoló elixír - vélemény

Újabb Oriflame rendelésre adtam a fejem; ezúttal egy "Wonder Balm" nevezetű ajakbalzsamra tettem szert. A katalógusban egyből megtetszett a rózsaszín csomagolás, és az, amit ígér.
" Bőrvédő és hidratáló ajakbalzsam nyugtató hatású aloe verával, A- és E-vitaminnal. Enyhén csillogóvá teszi az ajak bőrét."

Tegnap érkezett meg a rendelésem, és első látásra szerelem volt :D. Élőben még cukibb a színe, és a babarózsaszín ajakbalzsam is ellenállhatatlan; nagyon csajos! :D


Első kipróbálásra rájöttem, hogy nem csak egy egyszerű ápoló balzsam (amire számítottam), hanem nagyon szép gyöngyházfényű ajkakat varázsol.

Hogy hogyan is teljesít "élesben", az majd most kiderül- ugyanis megfáztam és szám felett a bőr nagyon kiszáradt és piros is.
Ha a szám állapotán nem tud változtatni, akkor sem bánom, hogy megrendeltem, mert puhává varázsolja az ajkakat, és 450 Ft-ért nem volt drága.

Ti próbáltátok már? Nektek hogy szuperált? :)

2012. február 23., csütörtök

Farsang

Tegnap farsang volt a suliba, és ha már mindenki az osztályból, én is be akartam öltözni valaminek.
 Reggel döntöttem el, hogy cica leszek és iskola előtt kb. 15 perccel kezdtem el cicafüleket gyártani :D Nem lett az igazi, sőt, inkább hajaz manókéra, de semmi gond :D:D
A sminkről nem volt időm képet csinálni ( de majd megcsinálom mégegyszer és megmutatom nektek :) ), így is késésben voltam, viszont mutatok egy közös képet, amit a lányokkal csináltam, úgy sem láttatok még rólam egész alakos képet :D ( a fényképezőn el volt állítgatva valami, azért sikerült ilyenre.)


És az osztályom :D :



2012. február 22., szerda

Sminkecset dilemma

A segítségeteket szeretném kérni sminkecsetekkel kapcsolatosan. Ecset vásárlásra adtam a fejem, mert mostanában elég sokan kérnek meg rá, hogy különböző alkalmakra sminkeljem ki őket, ezért úgy gondoltam ideje lenne beszerezni egyet. Nem profi felszerelésre gondoltam, sőt, beérem egy egyszerűbb, gyengébb minőségűvel is, a lényeg, hogy legyen mivel dolgoznom.
Mutatok pár képet azokról, amikre gondoltam; szeretném, ha leírnátok, melyikről mit gondoltok, melyik lenne a legmegfelelőbb, esetleg van-e olyan közöttük, amiket ti is használtok.
Tehát róluk lenne szó:














2012. február 21., kedd

Hair Revall kondícionáló

A  "Beauty Day"-es posztomban megemlítettem azt a hajra való csodaszert, amiről ma szeretnék írni nektek.


A képen ugyan sampon van, de a balzsamról fogok írni.
Eddig egyszer használtam, de bátran állíthatom, hogy ez az a (boltban kapható, nem házi készítésű) balzsam, ami tényleg csodát művel a hajjal.


Nézzük mit ír róla az internet:

"A Hair Revall hajápoló termékcsalád természetes növényi hatóanyagok és vitaminok kombinációjával járul hozzá a fejbőr normál zsír-anyagcseréjéhez. A sampon és a kondicionáló hatóanyagai révén hozzájárul a vérkeringés erősítéséhez, ezáltal segíti a haj és a hajas fejbőr regenerálódását, valamint a haj növekedését. E-vitamin tartalmának köszönhetően ragyogóvá és fényessé varázsolja a hajat, PP-vitamin tartalma révén erősíti a hajszálakat. B5-vitamin tartalma táplálja a hajat a hajtövektől egészen a hajvégekig."

A balzsam főbb összetevői a ginseng kivonat, a gyömbér kivonat, a fenyő olaj, a ligetszépe olaj, a PP-vitamin, a B5-vitamin és az E-vitamin. 

Herbáriákban lehet beszerezni, az ára 1300-1500 Ft körül mozog.

Mindenkinek bátran merem ajánlani, nálunk a családban mindenkinek bevált :)

Ha még többet szeretnél olvasni a termékcsaládról, a www.drchenpatika.com oldalon megteheted.


Ti ismeritek ezt a márkát? Ha igen, és használtátok, nektek bevált?







2012. február 20., hétfő

Beauty day

A hétvégén volt egy kis időm magamra, így szépségnapot tartottam. Minden olyan csajos dolgot (meg)csináltam, amitől szebbnek érzem magam :).

Kezdtem az epilálással. Oké, oké, nem ez volt a szépség nap legkellemesebb része, de ettől is sokkal jobban éreztem (érzem) magam :D. Én egy Babyliss epilátort használok, nekem teljesen bevált. Szembesülnöm kellett a benőtt szőrtüszőkkel, ezért leírom azokat a dolgokat, amikkel mára ( még picit ugyan látszanak ) sikerült eltüntetni őket; de azt vallom, hogy jobb megelőzni, mint utólag gondolkozni és cselekedni; így ezentúl én is jobban oda fogok rá figyelni.

A megelőzésben fontos szerepet játszik a lábszárak rendszeres radírozása és testápolóval való ápolása.
Megoldás lehet még (bár fájdalmas ugyan, de elvileg hatásos) a körömkefével való átdörzsölés is.
Ha már megjelentek a benövések, speciális krémekkel kell(ene) kenegetni őket.
Én kinyomkodtam és csipesszel kihúzgáltam a szőrikéket, majd aloe verával lekezeltem napi 2x.
Az interneten azt írják, hogy ez az eljárás jobban árt, mint használ, és a helye is ottmarad majd, de nekem abszolút bevált.

Miután az epilálással végeztem, tornáztam kicsit, megdolgoztattam a testemet.
Ezután vettem egy jó forró fürdőt, és egy új (legalábbis nekem új) balzsammal kényeztettem a hajamat( erről később lesz poszt! :))

Rátértem az arcomra. Leradíroztam, felraktam egy pórustisztító maszkot, majd egy házilag elkészíthető arcpakolással tettem üdébbé.

A pakolás nagyon könnyen elkészíthető, csupán:

  • Aloe vera és
  • propoliszos krém szükséges hozzá.
A hatóidő letelte után (Kb. 15-20 perc) langyos vízzel lemostam, majd arckrémmel kentem be az arcom.

A nap végére úgy éreztem, hogy végre tettem egy kicsit azért, hogy jobban érezzem magam a bőrömben; ma pedig kiegészítem egy jó kis szolizással, csak hogy kerek legyen a történet :D.

Ti szoktatok szépség napot tartani? Ha igen, miket szoktatok ilyenkor csinálni ?:)

2012. február 17., péntek

Hogyan készíts loknikat göndörítő nélkül?!

Sziasztok!
Ebben a bejegyzésben, ahogy látjátok, a hő nélküli göndörítésre fogok tippeket adni. Nem igazán szeretek a hajgöndörítőkkel bajlódni reggelente, és a hajam is rendesen megsínyli, ezért kipróbáltam pár trükköt, amivel gyorsabban, és nem mellesleg kevésbé károsan tudok loknikat készíteni.

Az első, amit kipróbáltam az nem más volt, mint a zoknis módszer. Timinél láttam először, és nagyon megtetszett.
Az elkészítés folyamatáról nem csináltam képet, nem akartalak sokkolni titeket :D Főleg, hogy elvileg úgy néztem ki, mint Leia hercegnő :D Ha még nem láttátok, itt megnézhetitek a videót. 2 féle változatban is kipróbáltam, először azt mutatom meg, ahol 1 helyett 4 csurit csináltam, így 4 kis kontyocskát kaptam. Egész éjszaka benne volt a hajamba, reggel pedig óvatosan kiszedtem belőle a "fánkocskákat". A végeredménnyel nem vagyok teljesen megelégedve, szerintem túlságosan is fürtös, göndör lett :D


A második, egy sima konty volt. Miután az előző képen látható hajamból a göndörség a nap végére kicsit kirugódott, egyszerűen összetekertem, és egy kontyot kreáltam belőle.


Kb. 2 óra elteltével kibontottam a hajam, és ez a végeredmény már sokkal jobban tetszett. Természetes, laza hullámok. hatalmas Like! :)


A következő módszert már mindenki óvodás korában is ismerte, ez pedig nem más, mint a fonat, ami 2 copfból készült!:)
Igazából nem loknikat, hanem hullámokat csinál, de egyszerű az elkészítése, ezért gondoltam, ezt is felrakom.



Tehát ez lett volna a kis "sorozatom" első része. Még vannak módszerek, amiket ki fogok próbálni, és azokat is megosztom veletek :)!
Remélem hasznos volt!
További szép estét, lányok! :)








2012. február 15., szerda

FOTD

 Ééééés igen, láthatjátok a borzalmas szemöldököm :D. Még hagyom picit nőni, épp a " lassan elmehetek a kozmetikushoz" fázisban vagyok, a smink sem sikerült jól, de azért megmutatom :D




2012. február 14., kedd

Outfitek

Sziasztok!
Ismételten bocsánatot szeretnék kérni, amiért nem írtam az elmúlt napokban bejegyzést, de sajnos nem voltam gépközelbe, így nem volt lehetőségem rá. Ha minden jól megy, holnaptól minden visszaáll a régi kerékvágásba, és jelentkezem minél több poszttal :).

Összeállítottam néhány olyan outfitet, amikben az összes ruhadarab és kiegészítő abszolút az AKAROM! listát képezi, és elfogadnám őket a ruhatáramba. Amint már említettem, tavasszal ( pontosabban tavasztól ) "ráállok" a nőies, csinos vonalra. Körülbelül ilyen összeállításokra gondoltam a "nőies" szó alatt:






Mostanában szívesen szerkesztgetek outfiteket, remélem nem bánjátok, ha lesznek ilyen típusú bejegyzések is! :)

Nektek tetszik valamelyik összeállítás? Felvennétek valamelyik szettet? :)



2012. február 9., csütörtök

Alakformálás otthon

Sziasztok!

Ahogy említettem a 7 random dolog között, ráálltam az alakformálásra, mert nyárra a legjobb formámat szeretném hozni.
Régebben mindig voltak olyan időszakok az életemben, amikor fejben rengetegszer elterveztem, hogy márpedig addig fogok sportolni amíg csinos nem leszek, de általában ez ennyiben ki is merült. 1-2 hétig rendszeresen csináltam, majd abbahagytam és persze semmit sem értem el.
Jelentem, körülbelül 1 hónapja tornázok, és még mindig lelkes vagyok! :D Előttem lebeg a cél, és a rengetek motiváló kép :D



Meg szeretném osztani veletek a tapasztalataimat, azokat a gyakorlatokat, amik nekem beváltak, és ha ti is ebben a cipőben jártok, mint én, akár el is kezdhetitek :).
Az első fontos dolog, ha valaki belekezd egy ilyen "programba" a helyes táplálkozás, a belénk sulykolt napi 2 liter víz és a diéta. Én már ennél a pontnál megbuktam igazából :D. Legalábbis a diéta résznél. Sosem tudtam egy adott étrendet betartani, de próbálok figyelni arra, hogy mit és mikor eszek. Általában este 6-7 után már csak maximum gyümölcsöt és könnyű ételeket eszem, viszont a nap folyamán azt amit megkívánok, sokszor, kevesebb adagokat.
Azt vallom, hogy nem szabad megvonni magunktól azokat az ételeket, amiket megkívánunk, azzal csak többet ártunk, mint használnánk :).

Heti legalább 3-4 ( valamikor 5, attól, függ mennyi időm van ) alkalommal tornázom otthon és péntekenként konditerembe járok.
Ha elérkezik a jó idő az otthoni tornázást ki fogom egészíteni futással, kocogással,  szabadban elvégezhető gyakorlatokkal.


A legproblémásabb részek a has, a comb és a fenék.
Ezekre kerestem olyan itthon is elvégezhető gyakorlatokat, amik abszolút izomláz szagúak :D
Igazából nem szeretnék túlságosan izmos lenni, mert az abszolút nem nőies, csupán  feszesebb bőrre és pici izomra pályázok.

Mivel nincs jó megfogalmazó képességem, a gyakorlatok leírásához segítségül hívtam a jó öreg Google-t :D.

Először a hasizom-fejlesztésről ejtenék pár szót. Elég sok gyakorlatot kipróbáltam, de ami a legjobban bevált, az a hasprés, különböző változatokban. A sima felülés számomra csak kínszenvedést és nyakfájdalmat okoz, ezért mellőzöm :D.

 A hasprés legegyszerűbb formája, ha egy vékony szivacsra hanyatt fekszünk, térdeinket behajlítva lábainkat talpra húzzuk, kezünket tarkóra tesszük. A törzsünket elég csupán a talajtól 10-15 cm-re eltávolítani. Ügyeljünk arra is, hogy nem csak felemelkedéskor, de a törzsünk visszaengedése közben is hasból dolgozzunk, hasizmunkkal tartsunk ellen. A törzs emelése közben a levegőt fújjuk ki, míg visszaereszkedés közben szívjuk be.

Az edzés végén sose felejtkezzünk meg a nyújtógyakorlatokról!  Legegyszerűbb, ha hanyatt fekve karjainkkal és lábainkkal nyújtózzunk!



A fenék és a comb formálására egyaránt step gépet szoktam használni; ez mindkét testrészt rendesen megtornáztatja. 

A farizom erősítésére ezenkívül guggolást, kitörést és lábemelést, láblendítést szoktam végezni; valamint kardio edzést és jó időben futást alkalmazok.
A combok erősítésére ugyanezek a gyakorlatok is megfelelőek, ezeket szoktam végezni arra is.

A darázsderék elérése érdekében pedig napi 10 percre a jó öreg hulahopp karikát hívom segítségül! :) 

Mutatok pár képet, amiket minden nap megnézek; engem abszolút inspirálnak és arra sarkallnak, hogy ne adjam fel! :)
















Nem tudom, hogy egyáltalán hasznos volt- e ez a bejegyzés, segítettem-e ezzel valakinek; de annyi biztos, hogy mivel ezt megírtam Nektek, még tovább inspirál és motivál, hogy folytassam, amibe belekezdtem! :)